divendres, 1 d’abril del 2011

Vestuari de la Dansa de Carnestoltes del Prat

A la documentació que vam trobar sobre la dansa, hi deia que els dansaires vestien espardenyes amb betes de diferents colors, pantalons negres, camals de cuir amb cascavells, camisa blanca, faixa vermella i un mocador gran virolat espatllat (per sobre una espatlla i nuat al pit) i un altre mocador al cap del mateix color. També duien castanyoles amb betes de colors per acompanyar el ball.

Pel que fa a les espardenyes, hi deia que eren "de papallona", i ens vam posar en contacte amb "La bona espardenya" d'Igualada que ens van explicar que també eren anomenades "de tres pics" i feia molt de temps que no passaven vetes d'aquest tipus, pero que en tenien una mostra i ens en podien fer. Vam triar els colors blau i vermell ja que són dels que habitualment tenen a les espardenyeries i ens les podien fer més ràpid i econòmiques.



També per manca de pressupost, vam substituir els camals de cuir per vetes negres amb cascavells cosits. Pel que fa a pantalons negres i camisa blanca, cadascú en porta de les que té, és a dir que no són iguals, però fan el fet! La roba dels mocadors, només sabíem que havia de ser de coloraines, i vam triar un estampat florejat petit en diferents colors, per tal que si s'han d'afegir nous/noves dansaires es puguin incorporar nous colors si no trobem exactament els estampats que tenim. Les cintes de les castanyoles les vam comprar de colors groc, taronja, vermell i blau. I les castanyoles les va aconseguir cadascú, o sigui que també són totes diferents entre elles.



I així vam aconseguir, amb força poc temps, treure la dansa al carrer per carnestoltes amb un vestuari mínimament semblant a la documentació que havíem trobat! Si amb el temps tenim més recursos econòmics sempre podem mirar de millorar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada