divendres, 3 de febrer del 2017

Inventari de danses vives

Des de l'Esbart Català de Dansaires s'està impulsant l'Inventari de danses vives, una obra cabdal per a dibuixar el panorama de la dansa tradicional i popular al nostre país. La gran varietat de danses que es ballen contrasta amb el seu desconeixement, i l'inventari serà una valuosa eina per a conèixer-les.

Des de Picacrestes hi hem col·laborat des del primer moment, aportant-hi informació de les danses que hem recuperat pròpies del Prat de Llobregat i el Baix Llobregat. A més de la línia de treball de recuperar i portar als nostres carrers i celebracions les danses pratenques, des de la Colla en tenim una altra que vol donar a conèixer un tastet de la riquesa i varietat de danses tradicionals catalanes, i per a aquesta tasca també ens serà molt útil l'inventari.

A banda d'informació sobre el context i característiques de cada ball o dansa, també hi ha la informació de quan es balla, esdevenint també un gran calendari de danses vives, informació també imprescindible per a poder anar a conèixer les danses de primera mà i difondre-les.

L'inventari, amb les primeres danses entrades, el podeu trobar a  dansesvives.cat/ i es presentarà el proper dissabte 4 de febrer a les 11h a la Casa dels Entremesos de Barcelona.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada