dissabte, 19 de juny del 2021

Tallers a l'Escola Bernat Metge

 Entre el 17 de maig i el 10 de juny hem fet 19 visites amb dos tallers de dansa tradicional a cada grup de P3 fins a 6è de primària de l'Escola Bernat Metge, inclòs un taller dirigit a mestres. Hi hem participat la Rocío, la Marcela, la Núria, la Paula i l'Aida.

 

Els hem explicat què és la dansa tradicional, els hem ensenyat el vestuari que duem per ballar, els hem explicat qui som i què fem la Colla Dansaire Picacrestes, els balls tradicionals del Prat i sobretot els hem convidat a participar juntament amb les seves famílies a la ballada de Festa Major i a la Cercavila dels balls de Carnestoltes que es celebren cada any.

 

Hem après diferents balls tradicionals adequats per a cada edat, com la Xica Bonica, La Morsuliana, El Ball Francès, La Masovera, El Virolet, La Sardana de l'Avellana o el Patatuf del Baix Llobregat.

 

A les mestres els hem explicat com n'és d'enriquidor treballar les danses tradicionals pròpies a l'escola, per a participar i identificar-nos amb la nostra comunitat, adquirir habilitats físiques i emocionals, relacionar-nos amb els altres, i aprendre moltíssimes coses com ara música, història, matemàtiques, i sobre el món que ens envolta.

 

Ha sigut una experiència molt bonica i enriquidora visitar i conèixer les nenes i els nens de l'escola i els i les mestres!

 

Aquí hi podeu veure la notícia d'una de les visites, al grup de P4: https://agora.xtec.cat/escola-bernatmetgeelprat/infantil/la-visita-de-la-colla-picacrestes/ 

 

I al grup de 5è: https://agora.xtec.cat/escola-bernatmetgeelprat/general/aprenem-balls-populars-a-5e/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada