dilluns, 3 de maig del 2021

Celebrem l'Any Joan Tomàs

Aquest any 2021, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural commemora l’Any Joan Tomàs amb motiu dels 125 anys del seu naixement. D'aquesta manera moltes entitats i institucions participen programant actes per fer realitat l'objectiu de donar a conèixer el personatge i, sobretot, de donar vida al seu llegat, la seva música.

Joan Tomàs i Parés (Barcelona, 1896 - 1967) fou músic i folklorista, i sots-director de l'Orfeó Català. Autor d'una nombrosa producció coral i de notables harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes, va dur a terme una important tasca de recerca i recull de cançons i melodies del folklore català.

Joan Tomàs va transcriure músiques d'alguns dels balls tradicionals pratencs recuperats per Picacrestes, com són El Ball del Tortell del Prat (de Festa Major) o El Ball de la Creu del Prat (de Carnestoltes).

 

Aquí podeu consultar la web de l'Any Joan Tomàs: https://mestrejoantomas.cat/

 

Vídeo: Inauguració de l'Any commemoratiu dels 125 anys del naixement del músic Joan Tomàs i Parés. 

Programa de l’acte: 

• Inauguració de l’Any Joan Tomàs a càrrec de M. Àngels Blasco, directora general. 

• Conferència a càrrec de la comissària de l’Any, Liliana Tomàs, “El Mestre Joan Tomàs i la cançó popular catalana” 

• Inauguració de l’exposició “Músic de tot cor. Joan Tomàs i Parés, 1896-1967” 

• Concert “Que les cançons tornin al poble i que el poble les canti”, de Carles Belda, Gisela Bellsolà, Sandra Monfort i Jaume Arnella. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada