dimarts, 24 de març del 2020

Ballem a casa 9: Corranda Alta de Sornià

De l'Esbart Dansaire Renaixença ens ofereixen aquest vídeo explicant com es balla la Corranda Alta de Sornià. Sornià és una població de la comarca de la Fenolleda, a la Catalunya Nord.

Aquesta dansa té una complexitat coreogràfica difícil de fer en solitari o poques persones, però si us hi poseu segur que podeu practicar els variats passos i ballar-la de meravella més endavant!






View this post on Instagram

Volem aportar el nostre granet de sorra en aquesta situació excepcional i ho fem penjant vídeos de balls tradicionals que fem el nostre Esbart! Avui: la Corranda alta de Sornià Sornià és una població dels Pirineus Orientals prop de Prada del Conflent a l'Occitània. Moltes d'aquestes poblacions pirinenques tant a la vessant francesa com a la vessant catalana incloïen en les seves danses una figura molt típica en la qual s'aixecaven les balladores pel damunt del cap de l'home, costum que molt probablement esdevé de l'edat mitjana i que s'ha mantingut i ha influenciat altres balls i danses dins el nostre territori. En els antics tractats de dansa les podem reconèixer també amb el nom d’"alta dansa". Disculpeu que falta un noi peri el dia abans de la gravació es va ficar malalt! #esbarts #esbart #esbartrenaixença #dansatradicional #dansapopular #catalunya #surnia #joballoacasa #renaixençaballaacasa
A post shared by Esbart Dansaire Renaixença (@esbartrenaixensa) on

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada