dijous, 4 de juny del 2020

Ballem a casa 79: Cavallets de Felanitx



Cavallets de Felanitx:

Els Cavallets de Felanitx són clau per entendre una de les figures més emblemàtiques de la cultura tradicional felanitxera i mallorquina. De fet, són un dels llegats més antics del poble: fundats pels frares agustins el segle XVII, l’Església els va mantenir fins a la desamortització. Fou llavors, l’any 1881, quan l’Ajuntament de Felanitx se’n va fer càrrec i ho continua fent fins avui dia.

A l’any 2016, els Cavallets foren declarats “Festa d'Interès Cultural”. Els Cavallets són representats per sis infants i una dama (d’entre 10 i 14 anys) que ballen acompanyats de la música de les xeremies, flabiols i tamborinos. Els cavallets porten un cavall de cartró a la cintura i vesteixen una guerrera vermella; un capell verd i uns calçons de bufes blancs amb un enfilall de cascavells. La dama porta un vestit verd i un capell vermell. 

El seu repertori consta de 9 balls diferents: es rol·let, ses tres potadetes, s’envestida, es canvis, ses cadenilles, es passeig, es pas nou i ses esses. Els Cavallets surten a ballar els dies de Santa Margalida i Sant Agustí, i a les vigílies d’aquestes festes. 

Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada